Aslo

Dobrý den, co je důvodem, když po nálezu streptokoka pyogenes (dýchací cesty + močové cesty) není hodnota ASLO naopak zvýšená? Problémy v krku trpím často, bez nějakých typických příznaků angíny, i v případě streptokoka, který občas "sestoupí´až dolů", což je rozpoznatelné typickými příznaky, ale bez velké teploty. V dětství jsem prodělal 2x spálu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den-omlouvám se,ale na tuto otázku Vám správně odpoví ten lékař,který zná konkrétní stav-vyšetřil Vás a rozhodl se pro laboratorní stanovení ASLO.Vesměs se všichni lidé do mladé dospělosti se streptokokem setkáme,takže máme jistý titr protilátek.Jako každý laboratorní parametr,není zcela specifický-tedy-může být ovlivněn stavy,které se streptokokovým infektem nesouvisejí

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x