Aslo

Dobrý den, děkuji za Vaši odpověd na můj dotaz ohledně zvýšené hodnoty ASLO a nálezu zlatého stafylokoka v krku.Píšete, že se jedná o zánět někde v těle, ale hodnota CRP byla 0.Zajímalo by mě, jak je možné že ukazatel zánětu hodnota CRP je nulová a přesto ASLO tak vysoké.Alergolog mi jen řekl, že zánět v těle nemám.Ten výtěr z krku není starého data, byl mi proveden asi týden po odběru krve na alergologii.Takže v krku jsem určitě stafylokoka měla už v době krevního odběru.Můžete mi, prosím, poradit, jestli mám tedy navštívit svého lékaře a chtít po něm vyšetření z důvodu zvýšeného ASLA?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zatímco ASLO slouží k diagnostice streptokokových infekcí, CRP vypovídá o zánětu v těle, nebo spíše o reakci imunitního systému na zánět. Při bakteriálních infekcích bývá koncentrace CRP významně zvýšená, nemusí to ale být pravidlem, pravděpodobně při streptokokové infekci a osídlení krku k celkové reakci nedošlo. Doporučuji obrátit se na Vašeho praktického lékaře, případně na ORL lékaře, pokud máte obtíže, dostatečnám důvodem je ale i zvýšené ASLO.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x