Aslo

Mýval jsem časté angíny a horečky okolo 40, takže pomáhaly jen zábaly .... Než začaly působit ATB. Poslední dobou jsem měl angíny 2x do měsíce, tak doktor na UNK mi řekl, že by bylo nejlepší vytrhnout mandle, ale v Brně protože mám problémy se srážlivostí krve. V Sobotu u nás byl jeden známý doktor, tak mi udělal výtěr krku, který mi nikdo po celou dobu neudělal, cca půl roku a vzal mi krev. Jak jsem se dozvěděl výsdleky tak jsem hned začal hledat na internetu jestli má někdo taky tak vysoké ASLO (1856) nejvyšší jsem našel 1400 doktor říkal, že jsem na pokraji smrti, prej nikdy nic takového neviděl. Jak to vidíte vy ? Teď mě čeká řada vyšetření srdce a jmých organů. Užívám Augmentin 1g a Cetebe. Trhání mandlí mi zrušili, které mělo proběhnou 27.1. 2014 ve Fakultní nemocnici Černopolní v Brně. Prosím o váš názor a předem děkuji za odpověd.

Odpověď odborníka:

ASLO, antistreptolysin O, tj.protilátka protistreptolyzinu O, ukazuje na stav po infekci streptokoky, kdy velmi pravděpodobně došlo vlivem bakteriálních antigenů k aktivaci protilátek, Může to být provázeno poškozením různých orgánů, zejména však ledvin, kloubů a srdce. Ze samotné výše ASLO nelze nic bližšího říci, je třeba podstoupit vyšetření, aby se určilo, zda došlo k poškození a v jakém rozsahu, a podle toho se dál vede léčba a další kontroly stavu.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: