Aslo

Mám neustálý problém s ASLEM. Už jsem sem sice jednou psala jak posílit imunitu, ale chtěla jsem se zeptat jestli se dá ASLO nějak vyléčit. Už jsem byla na spoustě vyšetřeních a zatím na nic nepřišli. Na zvýšené ASLO mi přišla paní doktorka na neurologii a moje obvodní lékařka mě začala léčit pendeponem a antibiotiky. Aslo mi už sice kleslo, ale teď se mi zase zvedlo. Začínám být opět unavená a nevím co s tím. Paní doktorka na ORL mi oznámila, že s tím možná budu muset prostě žít a hotovo. To se to nedá nějak vyléčit? Bojím se, že když to nechám být tak se mi ASLO začně opět zvedat. Když jsem s tím přišla k doktorce poprvé pořád jsem jen spala. Nemohla jsem se ráno "vykopat" z postele, spala jsem po škole, chodila jsem brzo spát a byla jsem pořád unavená. Už si u své obvodní lékařky připadám jako když jí spíš otravuji a vymýšlím si. Dá se vůbec zánět v těle najít, který to teda způsobuje? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Zvýšená hodnota ASLO je pouze odraz produkce protilátek proti streptolysinu O na povrchu bakterií streptotoků. Nikdy se neléčí laboratorní nález, ale hlavně klinické příznaky pacienta. Nelze také posuzovat izolovaně jeden laboratorní parametr bez pohledu na celkový laboratotrní nález.
Doporučila bych provést výtěry z krku, nosu, vyšetření moče, posoudit stav krčních mandlí. Vhodná by byla kúra bakteriálními lysáty, které posilují slizniční imunitu a zvyšují obranyschopnost proti různým bakteriím včetně streptokoků.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: