Aslo

Chtěla jsem se zeptat, zda zvýšené Aslo má nějaký vliv na darování krve,děkuji

Odpověď odborníka:

Hodnotu ASLO nelze posuzovat samostatně, vždy by se měl sledovat vývoj hodnoty v čase v souvislosti s klinickými příznaky. Fyziologicky dojde ke zvýšení při streptokokové infekci, hodnota však pak ve většině případech klesá postupně do normy.
Před dárcovstvím by bylo vhodné vyčkat normalizace hodnoty.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: