Aslo a otěhotnění

Dobrý den, před 10 měsíci jsem měla angínu, ASLO 370. Přeléčena Klacidem (alergie na penicilin, tedy nenasazen). V únoru ASLO 400, teď v červnu 470. Tedy ASLO stoupá. Neustále mám čepy na mandlích, ale výtěry jsou negativní. Před měsícem jsem prodělala biochemické těhotenství, samo ukončeno v 5.tt. Mohu se dál pokoušet o těhotenství, když mám ASLO takto zvýšené? Mohlo to způsobit ten potrat? Je mi 36, mám 1 dítě. Progesteron mám poslední den menstruace 0,6. Je tato hodnota v pořádku? Četla jsem, že by neuhnízdění mohlo být spojeno i s nedostatkem progesteronu, je to pravda? Děkuji mockrát.

Odpověď odborníka:

Nedostatek gestagenu v 2 fázi cyklu může způsobit potíže s usídlením vajíčka v děloze, s těhotenstvím by bylo lépe zatím vyčkat,protože vzhledem ke stoupajícím hodnotám ASLO bude pravděpodobně nasazena další protizánětlivá léčba a její spektrum by bylo počínající graviditou velmi omezeno. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: