Aslo, crp....

Dobry den, chcela by som sa vas spytat, u akeho lekara sa mam este dat vysetrit. od 2/2012 do teraz odber krvi asi kazdy mesiac. aslo vzdy od 250-280,crp 5,3-5,9 posledny 33,65, P-EW po 1hod 10-12 po 2 hod 20-32 posledny po 1 hod 17 a po 2 hod 40, autoprotilatky vsetko negativne az nRNP/Sm pozitivne, borelia, chlamydia neg.,ORL- bez nalezu, stomatolog, gynekolog ok. trpim bolestami hornych koncatin, od prstov az k laktom. opuch medzi palcom a ukazovakom, nad zapastim az k laktu vrchna strana, no bolest pocitujem so spdnej casti opuchov a pichanie v zapasti a lakti, obe ruky. pracujem manualne, teraz som pn, bez urcenia diagnozy, reumatolog - arthropathia št. I.cl.a.klinicky nizko aktivna kontrola kazde 2 mesiace/liecba tabletky od bolesti tralgit/ ortoped - dg M65/ liecba flektor ep rapid kontola nic, ze to je reumatol./ neurolog- emg v norme a dost. a teraz co dalej uz som zufala, ved ani lyzicu neudrzim poriadne v ruke... a to budem mat 40

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v laboratorních odběrech máte mírně zvýšené parametry záněty, mírně zvýšené ASLO a autoprotilátky. Vaše obtíže jsou již zřejmě delší dobu. Všechny laboratorní parametry jsou pomocná vyšetření a mají se posuzovat v souvislosti s klinickým stavem pacienta. Konkrétně u autoprotilátek je vhdoný kontrolní odběr cca až za 3-6 měsíců, aby se dalaposoudit dynamika z,ěn, stejěn jako u vyšetření ASLO, kdy je důležitý průběh v čase než jedntolivé hodnoty. Ještě bych zvážila doplnit RTG páteře a ostatní vyšetření zopakovat po delší době. Ev, bych doplnila ještě imunologické vyšetření, kde by se vyloučily i jiná autoimunitní onemocnění.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: