Aspirin protekt

Dobrý den. Můžu začít preventivně užívat aspirin protect i když mi nehrozí infarkt ani mrtvice? Žiji nezdravým způsobem života - hodně tučného jídla, málo pohybu. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Užívání Aspirinu protect Vám ve Vaší situaci nemohu doporučit. Aspirin se dnes podává až po prodělané cévně-srdeční příhodě. Doporučuji: zdravou životosprávu, dostatek zeleniny, maso max. 1x denně, vynechat tučné - především s nasycenými mastnými kyselinami, ryby 2x týdně, ev. užívat výživové doplňky s omega-3-mastnými kyselinami, nekouřit, alkohol s mírou, půl hodiny pohybu denně, udržovat tělesnou hmotnost v normálním rozmezí (BMI pod 25). Pokud chcete něco preventivně užívat, pak nejspíše omega-3 mastné kyseliny, po nich Vám nežádoucí účinky nehrozí, kdežto po Aspirinu ano (např. vředy žaludku).

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: