Astigmatismus

Dobry den, od malicka nosim korekci na dalku a astigmatismus, poslednich pet let nosim cocky. Posledni rok vidim nejak divne, myslela jsem, ze to souvisi s objevujicimi se uzkostmi, se kterymi chodim k psycholozce a uzivam leky, myslela jsem, ze to jsou tzv. pocity nerealna, ale posledni dobou uvazuji, zda to spis nesouvisi s tim astigmatismem, na ocnim vysetreni jsem nebyla od doby co uzivam cocky, tudiz si kupuji cocky podle pet let starych hodnot. Vnimam divne pohybujici se veci, jako auta, osoby, proste vse, pripada mi vse takove zkreslene, kdyz se na to zamerim, tak si akorat vyvolavam uzkosti. Jsem objednana k odbornikovi na zmereni oci na cocky, myslite, ze to muze mit spojitost spise s tim astigmatismem? Psychicky jsem ted v poradku, zadne problemy, stavy... Dekuji za nazor. Hezky den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, podle popisovaných problémů je špatně osa cylindru a možná i jeho hodnota. A návštěva kontaktologa je na místě. Pokud šlo o prudkou změnu ve vidění, tak nejčastější příčinou je prohození čoček. Nevěřila by jste, jak je to časté. Zhoršení zraku může být způsobeno i některými farmaky, mezi které patří i anxiolytika a některá antidepresiva.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: OFTEX oční klinika Pardubice a oční centrum Hradec Králové

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: