Astma

  • Dotaz od: monika plevová
  • Publikováno: 14.9.2010
  • uLékaře.cz

dobrý den, můj syn 7 let, má diagnostikované astma stupeň 1,nasazeny byly kortikoidy giona easyhaler 100,ráno a večer jedna dávka 100mikrogramů,dýchá tři měsíce a má chloupky které neměl a nevyrostl ani o centimetr,již jednou dýchal hormony ve třech letech půl roku a také nepovyrostl ani trošku. mám obavy,neměl žádné větší problémy,je nutná tato léčba, předem děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Tyto nežádoucí účinky mohou s léčbou samozřejmě souviset. Tento preparát je určen pro děti od 6 let, takže všechny jeho účinky jsou i u takto malých dětí pečlivě studovány a kontrolovány. Nicméně poraďte se s vaším lékařem o možnosti nasazení jiného kortikosteroidu, který by neměl vliv na růstovou křivku. Úplné vysazení těchto léků by však mělo špatný vliv na rozvoj astmatu.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: