Astma

dobry den chci se zeptata muj syn 2a pul roku trpi od malička v mesičnich intervalech chřipkove nemoci. V roce jsme začali lečbu u alergologa udělany testy na REFLUX,CISTICKOU FIBROZU, test krve všechny byly negativni jen imunita slabšina to dana lečba na pul roku bylo stale beze změny nasazen singulair po ukončeni lečby 6mesicu na imunitu a 3 mesice singularem byli jsme o.k 4 mesice(cela rodina jsme byli nemocni ale on byl v pořadku.)Bohužel v březnu to začalo znova byly nasazene i atb i znova singuler bohužel to pokračovalo až do dneška .Alergolog nasadil nejslabši kortikoidy a na roztaženi prudušek berodual (použili jsme 2krat po 10 dnech)ale naš problem syn to bere od poloviny května takže 2 mesice a stale pokašlava i ma rymu (předtim to tak nebylo) je to normalni u lečby 4dny pokašlava a 3dny je v pořadku je pravda že předtim byl kašle intanzivějši a zdlouhavejši a vic zahleněne ale byl o.k i mesic .Přece pokud použiva foukatka by nemněl už kašlat ne? mame mit lečbu do listopadu mam neco podniknout nebo mam stale čekat že to bude lepši??? NIKDY JSME NEMNĚLI ŽADNOU DUŠNOST ANI ZACHVATY ANI PISKOT PRUDUŠEK děkuji za radu KLARA

Odpověď odborníka:

Dobrý den, určitě bych v inhalační léčbě malou dávku kortikosteroidů pokračovala, nevím jakou dávku syn dostává, efekt léčby někdy nastupuje pomalu. Pokud máte pocit, že kašel i tak přetrvává spíš bych dávku přechodně navýšila, přidala bych i antihistaminika, pokud má rýmu ,tak by byl vhodný i sprej do nosu. Důležitá je i rodinná anmnéza, zda-li v rodině ja alergik, astmatik nebo není. Bohužel bez klinického vyšetření, laboratorníh nálezu Vám nemohu konkrétněji poradit.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: