Astma

Dobrý den, může být dýchací test u alergologa ovlivněn tím, že jsem 4 dny před testem dobrala Stoptusin, který jsem brala 5 dní. Jednou mi vyšel test špatně - podezření na astma, podruhé naprosto v pořádku - ale to bylo právě ty 4 dny po dobrání Stoptusinu. Alergie mám z kožního testu negativní. Žádné léky trvale neberu.Děkuji. Chlupová

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud jste byla nachlazená, měla kašel, tak spirometrie může být ovlivněna. Virové infekce často mohou zvýšit reaktivitu průdušek a přechodně tak zhoršit i spirometrický nález. Samotný lék Stoptussin, ještě po 4 dnech po užití, spirometrii neovlivní. Důležité je hodnotit spirometrii spolu s klinickým stavem pacienta.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: