Astma a nachlazení

Dobrý den,v srpnu 2012 mi bylo zjištěno astma alergie na roztoče.Užívala jsem Ecosal 2x 2 vdechy denně a ulevový lék Ecobec.Ted mi byl v unoru změněn Ecosal na Combair 2x 1vdech denně.Začala jsem trpět na nachlazení a vždy mi to sedne na prudušky nebo tu trubici.Takže pořád antibiotika ted už mám 3 od prosince.Nedalo by se to nějak ovlivnit aby to vždy neskončilo antibiotiky.Ještě beru Cezeru na alergickou rýmu.Syn mi to nachlazení nosí ze školky,taky je alergik na roztoče,ale astma snad ještě nemá.Je taky na nule s imunitou,tak dáváme colostrum od firmy Virde,nevím jestli to taky k něčemu je.Prosím mohla byste mi nějak poradit jak třeba posílit imunitu Děkuji spozdravem Jandlová

Odpověď odborníka:

Dobrý den, tím že jste se alergička, můžete být náchylnější i k virovým infekcím. Důležité je řádně léčit Vaši alergii, astma, což určitě děláte. Colostrum je výborný preparát, takže v užívání pokračujte. Pokud byste opět měla respirační infekt, bylo by vhodné provést výtěry, odběr na CRP a antibiotika nasadit až cíleně dle výseldků kultivace, abyte je neužívala zbytečně. Doplnila bych imunologikcé vyšetření a dle výsledků zvolit konkrétní imunomodulční léčbu - např. bakteriálními lysáty. Vzhledem k opakovanému užívání antibiotik bych doporučila pravidelné užívání probiotik, aby se obnovila přirozená bakteriální flora na sliznicích.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: