Astma,alergie na roztoče

Dobrý den,máme 5ti letého syna,jenž trpí alergií na roztoče a astmatem.Bere Seretide,Aerius a v případě nutnosti Ventolin.Užívá to již třetí rok,avšak zlepšení nemoci nepozorujeme,pořád kašle a nečekaně se objevuje dušnost a pískání,zejména celý podzim a zimu.Má potíže s vykašláním hlenů a kašle celý den a noc.Je alergik na roztoče,nebyla by lepší jiná léčba?Chodíne do alerg.ambulance ale doktorka trvá na stejné léčbě.Rodiče alergici nejsme.Bydlíme v horách,jsou tady mlhy,doma koberce ani záclonoviny nemáme,ložní soupravu a matraci má antialergickou,přesto potíže vznikají opakovaně.Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Silvo! S alergií si klinická medicína prakticky neví rady. Mimo braní antialergických léků, jako je bere Váš syn, je k dispozici pouze tzv. desenzitizace, což je metoda vystavující organismus čím dál větší zátěži alergenů ve snaze jej "zvyknout". Tato metoda přináší výsledky, ale není samospasitelná. Doporučuji, abyste syna svěřili do péče lékaře celostní (holistické) medicíny.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: