Astma u dítěte

Dobrý den, náš 4 letý syn již ca 9 měsíců úžívá inhalátor - nejprve Seretide, nyní změněno na Flixotide. Přečetla jsem si ale příbalový leták a zjistila jsem, že může mít vedlejší účinky jako je zpomalení růstu u dětí, onemocnění očí a pokles minerální kostní hmoty. Je bezpečné dávat tyto přípravky tak malým dětem? Existuje jiná alternativa? Syn často kašlal, po námaze a v krvi mu zjistili vyšší hodnotu, nevím jek se jmenuje, ale značí astma a alerg. onem. Děkuji za rady a vysvětlení.Monika

Odpověď odborníka:

Flixotide je určený již pro děti od 4 let, takže tyto nežádoucí účinky jsou minimalizované a při dodržení dávkování se jich nemusíte obávat.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: