Ataka rs? (kontrastní látka)

Dobrý den, před měsícem jsem byla vyšetřována v nemocnici na neurologii pro hypestezii LDK, v oblasti levého stehna, boku - kořenového charakteru. Za týden na kontrole již tato hypestezie koř. char. nebyla. Tyto potíže doprovázela aura, ztuhlé šíjové svalstvo, zažívací potíže, průjmy a velká únava. Po pár týdnech tyto problémy vymizely. Dnes mám občas auru - vidím barevné fleky, ztuhlé šíjové svalstvo a občas rozostřené vidění. Hypestezie na LDK již není tak intenzivní. Někdy se ozve i velká únava. Krevní testy včetně borelie vyšly v pořádku. Je možné, že šlo o ataku RS? Za několik týdnů mám jít na MRI mozku (Dříve jsem měla potíže s komplikovanými migrénami migrénami, nyní už ne.) Myslíte, že mi bude aplikována kontrastní látka? Děkuji za odpovědi.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, příznaky, které popisujete (včetně únavy) by opravdu mohly odpovídat první atace roztroušené sklerózy. Více ukáže vyšetření magnetickou rezonancí (aplikace kontrastní látky závisí na rozhodnutí ošetřujícího radiologa a neurologa), vyšetření evokovaných potenciálů, případně lumbální punkce.

MUDr. Hana Králová
MUDr. Hana Králová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Interní oddělení Klinik Kösching

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: