Ataky svědění žaludu

Nedávno jsem se ukvapil a měl nechráněný styk s poněkud svéráznou dámou. Asi dva dny poté mě začal intenzivně pálit žalud ( nebo předkožka, což se mi nedaří přesně odlišit ). Když to ani po týdnu nepřecházelo, šel jsem na kožní, kde mi vzali stěry z trubice a po dalším týdnu prohlásili, že mi nic není. I za pouhé sdělení výsledků mě zkasírovali jako za vyšetření. Na mé upozornění, že obtíže trvají, jsem se dozvěděl, že mám dbát na pitný režim a případně si koupit urologický čaj... Jsem zklamaný a zhnusený tímto přístupem, takže už tam nejdu a budu se muset asi léčit sám. Výrazné pálení, štípání pod předkožkou pořád mívám, trochu se to zmírní po okamžitém umytí, což musím dělat i 5x denně, pak mám dvě, tři hodiny klid. Nemám žádný výtok, ani vizuálně patrné změny. Zdá se mi, že se dost zvýšila tvorba smegmatu, protože když se neumyji 5 nebo 6 hodin, tak už je ( kromě pocitu štípání ) patrná další vrstva. Nikdy se mi to tak masivně netvořilo. Trápí mě to jednak kvůli neustálé starosti kde se dostanu k umyvadlu, ale i kvůli obavy, abych to nepředal někomu dalšímu. ( Kult. mycoplasmata negat, bakter +++ viridující streptokoky, gen probe - chlam.trach., N.gon. - negat., STD t.č. vyloučena )

Odpověď odborníka:

Pokud nebyly provedeny stěry přímo z předkožkového vaku ( píšete jen o ústí uretry), bylo by vhodné je dodatečně provést a ev. dle kultivace nasadit lokální antibiotickou či antimykotickou léčbu. Pokud by byly stěry sterilní a obtíže přetrvávaly, pak je třeba zvolit nějaký šetrný protizánětlivý krém - vše je ale na předpis, takže budete muset znovu navštívit nějakého kožního lékaře. Nepoužívejte mýdlo.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: