Atb

Dobrý den paní Blahnáková, dnes je to třetí den co beru ATB Augmentin 1g. Také dnes jsem dostala vodnatý průjem, nesleduji tam žádnou krev a hlen nevím jak ve stolici vypadá. Chtěla bych se zeptat, jestli je to zánět tlustého střeva (který je uveden v nežádoucích účincích ATB), a nebo se jedná o špatnou mikroflóru ve střevě právě z důvodů braní ATB. Děkuji za odpověď Svobodová.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pravděpodobnější bude, že jde o narušení střevní mikroflory po antibioticích, tento stav je při užívání Augmentinu běžný, neboť se jedná o velmi silná antibiotika. Doporučuji Vám buď si zakoupit v lékárně nějaká probiotika (např. Lactobacil), nebo jíst alesp. 2 bílé jogurty denně, stav by se měl rychle upravit. Kdyby se jednalo o zánět tlustého střeva, měla byste bolesti břicha a příměs krve či hlenu ve stolici. Zdravím Vás.

MUDr. Lea Blahníková
MUDr. Lea Blahníková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Obvodní lékař, Vidnava

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: