Atb a antikoncepce

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli mají na sebe nějaký vliv lék Sumetrolim a antikoncepce Vreya. A popřípadě, jestli a jak dlouho bych se měla ještě chránit po dobrání ATB. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nelze vyloučit snížení účinnosti hormonální antikoncepce. Doporučuje se během užívání přípravku a 7 dní po dobrání používat ještě jinou, nehormonální metodu antikoncepce.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
  • Náhrada za warfarin Jsem již rok léčena Warfarinem pro ředění krve - našli mi...
  • Zahlenění + ucpaný nos Už 2 roky mně střídavě trápí zahlenění a občas i...
  • V penicilín Moje praktická lékařka mi předepsala na angínu V penicilín...
  • Krevní obraz Od detstva mam nizke hodnoty zeleza v krvi-5,2...neut mam40,7 a...
  • Bolest žaludku Potřebovala bych poradit. Už přes půl roku mám bolesti žaludku...
 
Naposledy čtené: