Atb a ha

Dobrý den, vím že podobných dotazů je tu spoustu, ale zajímalo by mě jestli nějak ovlivní ATB účinky nového platíčka HA. Dnes jsem dostala antibiotika, které budu brát 7 dní - tedy do úterka příštího týdne. Ten týden budu mít sedmidenní pauzu a nové platíčko začnu brát až v pátek - tři dny po dobrání antibiotik. Konkrétně se jedná o ATB Roxithromycin - ratiopharm a HA Minisiston. Bude to mít nějaký vliv nebo již můžu na HA spoléhat když mi nebudou ATB do nového platíčka vůbec zasahovat? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Obecně se udává,že antibiotika snižují účinek antikoncepce,spíše se to ale týká například ATB Rifampicin , a u jiných antibiotik proti TBC u jiných je snížení efektu antikoncepce značně nadhodnoceno.Chcete li mít absolutní jistotu, používejte kondom v tom cyklu, ve kterém doberete antibiotika

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x