Atb a hak

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na ovlivnění antikoncepce antibiotiky? Užívám douhodobě jednofázovou antikoncepci Asumate. Před 3 týdny jsem brala silnou dávku na 3 dny Azithromycinu. Po týdnu jsem dostala anginu a dalších 7 dní jsem brala Clarithromycin-Teva. Nyní už je to 3.den po skončení užívání antibiotik a příští týden mě čeká 7 denní pauza, kdy užívám placebo tablety. Je účinek stejný, i při té 7-denní pauze, nebo se lze opět 100% spolehnout na antikoncepci až při načnutí nového platíčka? (Žádné potíže jako zvracení a průjmy jsem neměla).

Odpověď odborníka:

Antikoncepce je ovlivněna antibiotiky méně než se traduje i v pauze by jste měla být chráněna. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Máte vysoký cholesterol? Nová léčba je na obzoru!
Články: Máte vysoký cholesterol? Nová léčba je na obzoru!
Pro léčbu vysoké hladiny...
Když kůže volá o pomoc
Články: Když kůže volá o pomoc
Léto je roční období, kdy...
Ovulace a načasování pohlavního styku
Články: Ovulace a načasování pohlavního styku
Pokud chcete zvýšit své...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Ostatní vyšetření v gynekologii
Články: Ostatní vyšetření v gynekologii
Jaká vyšetření vás mohou...
Počítačová tomografie (CT)
Články: Počítačová tomografie (CT)
Počítačová nebo computerová...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: