Atb - alergie + kojení

Jsem alergická na penicilin a kojím. Zastupující lékař mé praktické lékařky mi předepsal Xorimax, v jehož příbalovém letáku se píše o jeho nevhodnosti při alergii na penicilin a pro kojící. Mohu ho přesto užívat? Děkuji. DT

Odpověď odborníka:

Co se týká Xorimaxu a kojení, při kojení se tento léčivý přípravek může užívat. Co se týká spojitosti a alergií na penicilin, leták upozorňuje na riziko zkřížené alergické reakce mezi peniciliny a cefalosporiny (Xorimax); pokud jste však neprodělala závažnou, život ohrožující alergickou reakci ("anafylaktickou reakci") na penicilinové antibiotikum, lze po zvážení přínosů a rizik Xorimax užívat i při nezávažné alergii na penicilin v anamnéze.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: