Atb cefzil a ha mercilon

Dobrý den, od 8.8. do 13.8 jsem užívala antibiotika cefzil. Od 18.8. probíhala týdenní pauza, během níž jsem normálně krvácela, a 23.8. jsme s přítelem měli pohlavní styk. Nepoužili jsme kondom, ale přítel do mě neejakuloval. Chtěla jsem se zeptat, zda antibiotika mohla snížit účinnost antikoncepce a zda jsem v době styku byla chráněna. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Antibiotika nesnižují účinek antikoncepce tak jak se traduje, jen pokud by se nedostavily menses udělejte si gravitest, ale myslím, že můžete být bez obav. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: