Atb terapie a alkohol

Dnes mi byla předepsána antibiotika Fromilid 500mg. Chtěl bych se zeptat, jak moc léčbu ovlivňující je požití trocha alkoholu (2-3 piva). Popřípadě jaké účinky se mohou dostavit. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Václave, obecné doporučení zní ATB terapii nekombinovat s alkoholem. Kombinace ATB a alkoholu může vést k řadě potíží, nebo se nemusí nijak projevit, je to zcela individuální. K obecně uváděným komplikacím patří zvýšení/snížení účinku ATB, vystupňované projevy požití alkoholu (nauzea, zvracení, závratě atd.)
S pozdravem, MUDr. Veronika Horáková

MUDr. Veronika Horáková
MUDr. Veronika Horáková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Klinika pracovního lékařství a cestovní medicíny FNKV

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: