Atb vs antikoncepce

Dobrý den, ve čtvrtek 4.3.2010 ukončím braní antibiotik Zinnat 500 (beru již druhé balení po 10 tbl, s ATB jsem začala 23.2.2010). Chtěla bych se zeptat, zda, když si dnes v pondělí 1.3.2010 vezmu první účinný prášek antikoncepce, mi hrozí ve středu či čtvrtek otěhotnění (vysoké snížení antikoncepce tak, že by mohlo k němu dojít). Četla jsem, že ATB snižují účinnost antikoncepce, ale zároveň jsem se také dočetla, že to není nijak drastické, že její účinnost snižují hlavně hodně silné léky jak např.léky (ATB) proti tuberkulóze atd. Proto mám v hlavě menší zmatek a radši se Vás ptám na radu. Antikoncepce, kterou pravidelně užívám, se jmenuje Chloe. Děkuji předem za radu.

Odpověď odborníka:

Domnívám se, že otěhotnění nehrozí. Přesto bych raději doporučovala až do posledního dne užívání antibiotik pohlavní styk s kondomem.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Poruchy štítné žlázy: Kdy přichází na řadu skalpel?
Články: Poruchy štítné žlázy: Kdy přichází na řadu skalpel?
Nádor, nadměrný růst nebo...
Osteoporóza změní váš jídelníček
Články: Osteoporóza změní váš jídelníček
Nebo naopak – jídelníček...
Tajemství oparu zvaného pásový
Články: Tajemství oparu zvaného pásový
Každý z nás si pamatuje...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
 Nežádoucí reakce po kontaktu kůže s potravinami
Bolesti hlavy
Články: Bolesti hlavy
Bolest hlavy tedy může být...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: