Aterom

Dobrý den, udělal se mi aterom na přirození, vedle stydkého pysku, lékař mi řekl, že bude lepší ho odstranit. Jé možné tento malý zákrok podstoupit, vzhledem k jeho choulostivému umístění, pod celkovou anestezii nebo bude jako běžný zákrok proveden pod lokálním znecitlivěním na ambulanci? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, právě vzhledem k choulostivému umístění, jak sama píšete, se takovýto zákrok většinou dělá v krátkodobé celkové anestezii, kdy se patologický útvar odstraní. Nejspíše Vás čeká jednodenní hospitalizace, kdy podstoupíte tuto krátkou "operaci". Záleží na pracovišti, na které se obrátíte, ale zda se skutečně jednalo o aterom, se dozvíte z histologie, která se z každého takového útvaru odebere. Některé typy mají tendenci vytvořit se znovu. Držím palce!

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Kouření zpomaluje růst u chlapců
Články: Kouření zpomaluje růst u chlapců
Během čtyř let průměrný...
Rektoskopie
Články: Rektoskopie
Rektoskopie je endoskopická...
Uzlina
Články: Uzlina
Mízní uzliny, také...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: