Aterom odstraneni nebo ne

Dobry den, mam mezi lopatkami na zadech aterom, ktery obcas zduri. Je to mala tecka (tvrda), myslel jsem puvodne ze je to znamenko, nekdy to bylo kolem cervene ale zas zmizelo. Lekar z dermatovenerologie mi to prohledl a objednal me k totalni exstirpaci, kdy je treba odstranit uvnitr celou kapsu. Na internetu ctu ze jde clovek k lekari az kdyz mu to vadi, me to nevadi jen to nasla pritelkyne ze strachu ze je to znamenko, ktere by mohlo mit melanom a ze roste dovnitr. Proto jsem s tim sel. Rad bych vedel jestli se neco stane pokud nakonec s tim nepudu (na ten zakrok) a necham to byt? Priznam se nechce se mi, nevadi me to a na internetu ctu ze ne vzdy se to podari uplne dat pryc a je to tam znovu. Zasel bych az by me to vadilo na tu exstirpaci, zatim se nechci nechat rezat pro malickost a jednak bude leto a chci nekam jet. dekuji predem za odpoved

Odpověď odborníka:

Dobrý den, doporučoval bych konzultaci přímo s ošetřujícím lékařem. Každopádně odstranění by bylo vhodnější až na podzim. Hezký den.

MUDr. Martin Kaláb
MUDr. Martin Kaláb

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Stomatologická klinika 1. Lékařské fakulty Univerzity Karlovy

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: