Atopický ekzém

Dobrý den, mám problém s vyrážkou na žaludu, byl jsem na kožním a tam mi řekli, že se jedná o atopický ekzém.Dostal jsem mast Protopic 0,1.Mast nanáším jednou za 7-10dní a funguje dobře, ale jakmile ji nenanesu postupem času se mi na žaludu začíná tvořit vyrážka která se postupně rozrůstá(většinou se mi udělá asi 4-5 malých červených teček, které se postupně zvětšují), když to zas namažu tak to zmizí, takto mažu již rok a vždy nanáším co nejslabší vrstvu.Jak dlouho je možné užívat tuto mast?Na internetu jsem našel články, že je tato mast nebezpečná zminovalo se tam něco o rakovině, je to pravda?Doporučili by jste mi případně vyzkoušet něco jiného, třeba přírodního?Děkuji

Odpověď odborníka:

Tato mast je velmi šetrná, pokud funguje, můžete ji používat dlouhodobě, ale zkuste prodloužit intervaly aplikace. Atopický ekzém se nedá zcela vyléčit,. někdy je nutné skutečně ošetřovat dlouhodobě.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: