Atopicky ekzem

Dobrý den, píši dotaz za svoji přítelkyni. Je jí 22 let, poslední 4 roky ji hodně trápí atopický ekzém. Od dětství má v diagnóze i reflux žaludku (jícnu). Na ten užívá lék Controloc 40mg - 1 tbl večer. Připadá jí, že po užití Controlocu ji kůže tolik nesvědí. Ptala se lékaře, zda to může mít souvislost, ten to připustil, nicméně žádný z lékařů to nijak dále neřešil. Chci se zeptat, zda je možné, aby byl ekzém vyvolán či akcelerován podrážděním žaludečními šťávami. Existují i nějaké prostředky, jak to ověřit (alergolog)? Příp. můžete nám poradit, co dále podniknout?

Odpověď odborníka:

Jednoznačné informace o tom nejsou, ale domnívám se, že podráždění a zánět sliznice žaludku či jícnu může zhoršovat průběh atopické reakce v kůži. Rozhodně doporučuji návštěvu alergologa a kožního lékaře, také doporučuji stránky www.atopicky-ekzem.org.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: