Atopický ekzém a antikoncepce

Od mala trpím atopickým ekzémem. Víceméně je to slabší forma, takže se objevuje "jen" občas na rukou a to většinou pouze v zimě a případně při nějakém podráždění (delší koupání v chlorované vodě, polití ruky třeba barvou, apod.). Chtěla bych se zeptat, jestli je možné nějak předem odhadnout či zjistit, jak se ekzém zachová po nasazení hormonální antikoncepce. Nebo jestli v případě atopického ekzému je lepší používat jiné formy ochrany.

Odpověď odborníka:

Bohužel dopředu nelze zjistit jak zareagujete na podání antikoncepce. Ale z mých pacientek zatím nikdy nasazení hormonální antikoncepce nemělo vliv na projevy ekzému.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: