Atroskopia lakta po luxacii

Dobry den. Pred 15 tyzdnami som si pri sportovani vyklbil laket a zlomil hlavicku radia - "luxacia umeroulnarne a radiohumeralne, dlatova zlomenina hlavicky bez vyraznejsej dislokacie". Liecba zlomeniny bola konzervativna, fixacia v sadre 4 tyzdne, v zavese dalsie 2 tyzdne. Po 4 tyzdnovej rehabilitacii mam rotacne pohyby takmer v plnom rozsahu, pri flexii sa dotknem sa ramena, extenzia je obmedzena na 20 stupnov. Kontrolny rontgen pred 3 tyzdnami nasiel ulomky kosti medzi hlavickou radia a laktom + susp. zuzena klbna strbina. Bola mi doporucena atroskopia lakta o dalsich 8 tyzdnov. Akykolvek pohyb rukou je bolestivy, kladie odpor a laket je vyrazne teplejsi nez zvysok ruky. Chcel by som sa spytat, aka je sanca ze budem moct po artroskopii vystriet ruku ? Ake dalsie zakroky pri mohli nasledovat pokial vysledok atroskopie nebude dostatocny ? Dakujem

Odpověď odborníka:

Pokud se jedná o mnohočetnou nitrokloubní zlomeninu je na místě kloub upravit a artroskopie je vhodná. Zřejmě se jedná o volný úlomek, který se nepřihojil. Minus 20 st. do extenze, do plného natažení je v rehabilitaci hodnocen jako uspokojivý nález a většinou se takto rehabilitace končí. Závažnější je bolestivost loketního kloubu, takže v tomto směru by ASK měla být přínosem. Následná rehabilitace je nezbytná.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
stav po roku | Od: corvus | 7.7.2014 22:13
Snad tieto informacie budu pre niekoho
prospesne. Stav lakta po roku: artroskopia
prebehla, mam poskodenu chrupavku na hl. radia
a lekar mi dava tak cca 10 rokov nez sa to zhorsi
natolko ze budem musiet podstupit nahradu
hlavicky radia. Subjektivne dojmy: ruku vystrem
na 0 stupnov, (zdrava ma -5) s ranou stuhlostou
bez bolesti ale s pocutelnym praskanim. Necitim
ziadne obmedzenie pri beznych cinnostiach. Po
zvysenej namahe (stahovanie nabytku,
betonovanie a pod.) ruka zacne boliet, rozsah sa
zhorsi a trva tyzden nez sa vrati do normalu.
Momentalne uzivam volnopredajny chondrosulf
podla navodu a dufam ze sa ortopedia docka
prelomoveho objavu v najblizsich rokoch.

-corvus-
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: