Atypická hyperplazie

Vážená paní doktorko, vážený pane doktore, po hysteroskopii 4 polypu v děloze mám nález histologického vyšetření:hyparplazie glandulázŕní atypická. V dostupné literatuře jsem vyčetla, že je to následkem dlouhodobé dominance estrogenu, chtěla jsem se Vás zeptat jak je možné zjistit výši estrogenu? Také jsem zjistila, že hyperplázie bývají předrakovinným stavem, chtěla jsem se zeptat za jak dlouho po zákroku se může tento stav přehoupnout v rakovinotvorný. Je mi 45 let a neužívala jsem HA, nejsem obézní a každý den se snažím hýbat, nemám žádné komplikace, zatím. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Samotná jednorázová hladina estrogenu není pro váš problém vypovídající, je potřeba sliznici děložní pravidelně kontrolovat ultrazvukem a další postup podle vývoje. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: