Atypická hyperplázie

Vážený pane doktore, k Vámi zodpovězenému dotazu na atypickou hyperplazii. Dotazovala jsem se patologa, který mi sdělil o recetní studii pacientek s atypickou hyperplázií, které byly léčeny gestageny. Dále jsem se chtěla zeptat na vysvětlení, z jakéhodůvodu doporučujete za tři měsíce hysteroskopii?

Odpověď odborníka:

dobrý den, při léčbě by měla být provedena za 3-6M hysteroskopie s kyretáží, aby se zjistilo, zda léčba funguje. 20% atypických hyperplázií nereaguje na léčbu.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: