Atypická lu

Dobrý den, můj dotaz se týká uzliny na krku. Byla jsem na sono štítnice a bylo mi zjišťeno, že štítnice je zcela v pořádku, ale zjistili mi četné zvětšené uzliny podél velkýv cév více na levé straně velikostně od 12 x6 mm do 27x7mm. Z toho jedna uzlina s atypickou přestavbovou strukturou a patrnou vaskularizací 12x5mm LT index zachován. Po krevních testech mi byla zjišťena toxoplasmoza, která způsobuje zvétšeni uzlin . Po následujícím kontrolním sonu. Podíl MSCM a podél velkých cév četné uzliny.Nově i uzliny v supraklavikularni oblasti vlevo, parhathyreolne vlevo trvá LU s atypickou přestavbovou strukturou. Vůbec netuším co si mám po pojemem atypická přestavbová struktura a zvýšená vaskularizace představit. Obávám se aby se nejednalo o nádorové onemokcnění, jelikož můj dědeček právě na rakovinu lymfatických uzlin zemřel . A bohužel lékaři stále trvdili, že se jedná o uzliny zvétšené na chlazením, infektem atd. Moc Vám děkuji za Vaši odpověď Markéta

Odpověď odborníka:

Milá Markéto,uzliny mohou být opravdu zvětšené při infekci, navíc infekce toxoplasmosou, pokud jste se nakazila až v dospělosti, onemconění může přejít do chronicity a způsobovat vleklé obtíže. I přesto Vám ale doporučuji nález konzultovat na hematologii , respektive na hematoonkologii. Atypická přestavbová struktura je dle mého názoru stav uzliny, který je potřeba blíže dovyšetřit. A následně bude-li s jistotou vyloučeno něco závažnějšího, je možné nález uzavřít jako chronickou infekci.

MUDr. Karolina Kašparová
MUDr. Karolina Kašparová

Specializace: Onkologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: