Atypické chování psycholožky

Dobrý den paní doktorko, mám dotaz, který se vztahuje k mé psycholožce (Mgr.), kam docházím pravidelně na terapii 1x za 14 dní. Její chování vůči mně velmi znepokojuje - Dříve takové praktiky nedělala ( docházím k ní 3 rokem). Byla chápavější a vlídnější. Nyní ovšem na mě zvyšuje mírně hlas, říká mi, že není zlá, ale přísná .. Nerozumím jí .. Jsem z toho nešťastná, nechci měnit psycholožku - pasuje ke mně i věkově, dlouholetou praxi a zkušenosti, plno pacientů, kteří k ní chodí.. Ovšem ráda bych porozuměla tomu, proč najednou změnila tak razantně systém v psychoterapii.. Netěším se k ní jít, došlo to tak daleko, že mám z ní i strach .. Bojím se cokoliv říct - Na poslední návštěvě popíjela čaj, o něčem jsem jí povídala a paní psycholožka pak s tím hrnkem bouchla o stůl a zvýšila hlas. Následně vzala hrnek a jak se vztekle rukou rozmáchla, tak se trochu polila.. Můžete mi prosím poradit - je takové chování normální ? Mám k ní chodit i nadále ? Léčím se s - Generalizovanou úzkost. poruchou, dříve poruchy příjmu potravy - Ment. bulímie. Docházím 1x za 8 týdnů i na psychiatrii a s paní doktorkou jsem spokojena. Předem Vám děkuji za odpověď. Přeji příjemný den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vážená paní budu teď mluvit sama za sebe, já osobně velmi přísně dbám na to, zda se u mne klientům líbí a zda se ke mně těší. Vždy na počátku spolupráce hovořím o tom, že je nezbytně nutné, aby terapie probíhala v přátelském prostředí, jen tak může být moje práce úspěšná, a mohu klientům opravdu pomoci, proto mají vždy možnost kdykoli terapii ukončit (naštěstí se mi to dosud nestalo). Víte i psycholog je jen člověk a přesto, že má jistě větší schopnost čelit problémům lépe než ostatní, může též prožívat velmi obtížné životní situace. Avšak je to profesionál, takže by měl umět i přesto všechno pracovat tak, aby nepoškozoval klienta. Z toho co píšete bych vám doporučovala, abyste pečlivě zhodnotila, zda budete k paní Mgr. nadále docházet. Pro klienta by neměla být terapie utrpením a něčím co ho stresuje, ale něčím co mu umožní získat v budoucnu lepší kvalitu života. Pokud se k paní magistře netěšíte, raději zvažte návštěvu jiného odborníka. Držím palce.

PhDr. Jana Müllerová
PhDr. Jana Müllerová

Specializace: Psychologie
Pracoviště: Psychologická pomoc Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Pevné pouto mezi matkou a dítětem předurčují hormony
Články: Pevné pouto mezi matkou a dítětem předurčují hormony
Největším zájmem matky je...
Játrům prospěje očista
Články: Játrům prospěje očista
Ukládání vitaminů a tuků...
 Když onemocní slinné nebo slzné žlázy
Články: Když onemocní slinné nebo slzné žlázy
Sjögrenův syndrom patří...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Mezoteliom, karcinoid, teratom: příliš je neznáme, přesto nás ohrožují
Víte, jak funguje hormonální antikoncepce?
Články: Víte, jak funguje hormonální antikoncepce?
Skutečnost, že hormonální...
Gynekologické operace
Články: Gynekologické operace
Gynekologie patří mezi...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: