Atypický nevus

Dobrý den pane doktore, chtěla bych Vás požádat o radu, navštívila jsem kožního lékaře, jelikož mám mnoho pih. Všechny pihy jsou prý v pořádku, ale jedna piha na plosce nohy byla v lékařské zprávě označena jako atypický nevus, kontrola za dva měsíce, zda se nemění. Tuto pihu mám od narození, změny příliš nepozoruji, možná trochu zesvětlala, zda se zvětšila si nejsem jista, ale myslím si, že ne. Chtěla jsem se zeptat, zda se nejedná již nyní o rakovinu kůže?? Může se popřípadě za 2 měsíce, kdy mám přijít na kontrolu, atypický nevus zvrhnout v melanom? Velmi Vám děkuji za odpověď, mám před zkouškami a potřebuji se uklidnit, že se nejedná o nic vážného. Děkuji mnohokrát.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nic takového, nebojte se, atypický nevus je prostě jen označení znaménka, které by MOHLO být nebezpečné, ale není. Navrhuji vám konzultaci na pracovišti, kde mají přístroj tzv. dermatoskop, kde znamko vyfotí a počítač již vyhodnotí jeho atypii a po čase, kdy přijdete na kontrolu ji srovná. Ptejte se ve svém okolí /spíše asi ve větších, určitě jej mají na klinice na Vinohradech/ na dermatologii po dermatoskopu. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x