Augmentin duo

Dobrý den, můžete mi prosím poradit? Mám 14ti měsíčního syna, který dostal v pondělí ATB Augmentin DUO – 3,5ml po 12ti hodinách. V pátek jsme byli na kontrole, kde nám bylo sděleno, že je vše v pořádku a ATB máme dobrat (celou lahvičku). Na krabičce i v příbalovém letáku je uvedeno, že připravená suspenze se může používat nejdéle 7 dnů. Toto jsem řekla i ošetřující lékařce, která mi sdělila, že nám to stejně na těch 10 dnů nevýjde (max. nám to prý výjde na 8 dnů) a že máme dobrat lahvičku. V lahvičce toho máme opravdu na 10dnů (vychází to přesně 3,5ml x 2 = 7ml/den x 10 = 70ml to je obsah lahvičky). Vzhledem k tomu, že je malý v pořádku a na průduškách již nic nemá, nevím zda bude tedy dostačujících těch 7 dnů. Podávat mu jakoby prošlá ATB se mi zdá divné. Mohu po 7 dnech podávání ukončit? Moc děkuji za Vaši odpověď a přeji hezký víkend. Jana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Jano! Po sedmi dnech můžete ATB vysadit. Ihned zahajte podávání probiotik, která se ideálně podávají již při ATB kůře, nebo alespoň po ní. ATB je vždy vhodné doplnit probiotiky.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x