Augmentin duo

  • Dotaz od: Petra Čejková
  • Publikováno: 8.1.2009
  • uLékaře.cz

Dobrý den, mám 11 měsíční dceru. V 5 a 6 měsících věku prodělala lehkou virózu ,jinak je zdravá. Nyní již 3 týdny pokašlává, kašel je vlhký, pouze přes den při zátěži. Má čirou rýmu, je bez teplot. Brala Hedelix a Nasivin. Z výtěru v krku vyšlo následující: streptokokus pneumonie ( četně)+eritromicin,+tetracyklin, -penicilin : hemofilus influanzae (hojně) +aminopeniciliums inhibitorem,+cefuropsyn,+tetracyklin,+kotrimoxazol, - ampicilin,-aeytromicin Paní doktorka zvolila léčbu Augmentinem duo, 2,5ml po 12 hod. Ráda bych se zeptala zda je augmentin duo vhodnou léčbou. Děkuji a omlouvám se za chyby při psaní názvů léků, jsem v tomto oboru laik. S pozdravem Petra Čejková

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ano, je vhodnou léčbou. Augmentin Duo je penicilin s inhibitorem beta-laktamáz a je dle výsledků, které jste opsala, účinný na obě bakterie.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: