Augmentin duo

Dcera 4 roky mela tyden teploty 39 az 40. Jeji lekarka ji nechtela davat antibiotika protoze mela ve 2 letech trombocytopenii. Pred mesicem jsme byli na kontrole v Olomuci a vysledky na tuto nemoc dopadli dobre. Po tydnu jsem nevydrzel a jeli jsme na pohotovost kvuli tem teplotam. Lekarka ji predepsala antibiotika augmentin duo, ale doma jsem se docetl ze se muze vyskytnout snizeni poctu bilych krvinek, krevnich desticek nebo rozpad cervenych krvinek. Dejte prosim vedet jestli ji to mame dale davat. Dekuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, na tom se musíte domluvit se svou ošetřující lékařkou, jelikož pro rozhodnutí je nutné znát podrobně celkový stav dcerky (zda je z hlediska klinického stavu další podávání ATB opodstatněné = zda má dcerka stále bakteriální infekci citlivou na tato ATB a zda je jejich podávání z hlediska její t.c.penie v anamnéze bezpečné či alespoň bezpečnější, než ji při vysazení ATB vystavit rizikům plynoucím z probíhajícího onemocnění). Tyto nežádoucí účinky se sice mohou vyskytnout, ale ne u každého a nemusejí se vyskytnout vůbec nebo jen v mírné formě, takže jako takových bych se jich rozhodně nebála. Jinak na pohotovosti jistě ATB podali na základě nálezu, který ukazoval na bakteriální infekci citlivou na tato ATB, a Vaše lékařka nyní rozhodne, jak dál nyní aktuálně, podle aktuálního stavu. A obecně - po návštěvě pohotovosti byste VŽDY měli co nejdříve o tom informovat svého lékaře (do tří dnů od návštěvy pohotovosti).

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Ultrazvuk břicha
Články: Ultrazvuk břicha
Ultrazvuk, UZ nebo SONO je...
Pozor na škrkavky!
Články: Pozor na škrkavky!
Škrkavka dětská, latinsky...
Bolesti zad
Články: Bolesti zad
Alespoň jednou za život...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: