Aulin

Užívám tak 4 až 5x týdně Nimesil na ztišení bolesti v kolenních kloubech, mám gonartrozu lll. stupně. Jaké nežádoucí účinky tento lék má. Pomáhá mi, ale názor na jeho užívání se různí. Ortoped mi ho odmítá napsat, píše mi ho jiný lékař. Už ho užívám cca 4-5 roků.Prosim o názor příp.doporuceni jiného silnějšího léku. Děkuji

Odpověď odborníka:

Nimesil by se neměl užívat déle jak 14 dní pro svou hepatotoxicitu a riziko krvácení do zažívacího traktu. Má negativní účinky u pacientů s kardiovaskulárním onemocněním. Doporučila bych vám konzultaci s vaším ortopédem, zda byste již nebyla vhodný kandidát k operačnímu řešení endoprotézou. S pozdravem Jana Harnová

MUDr. Jana Harnová
MUDr. Jana Harnová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: