Aura bez migrény

Měla bych k Vám dotaz. Byla mi diagnostikována migréna s aurou. Občas se však stává, že trpím jenom na auru (jiskření před očima, brnění prstů, tváře, které se stěhuje, obtížná vybavitelnost slov)aniž by se rozjela následně bolest hlavy, nikdy nezvracím . Je prosím možné, aby se projevovala jenom aura bez migrény a bylo to pojato jako "migréna s aurou"? EEG a CT vyš. bylo v pořádku. Také jsem četla, že migréna s aurou zvyšuje riziko kardiovaskulárních příhod. Je to možné a pokud aano, jaká v tomto smyslu může existovat, prosím, prevence. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Mohou se vyskytovat i aury bez migrény. Migréna s aurou může zvyšovat riziko cévních mozkových příhod, a to zejména u pacientek užívajících antikoncepci nebo kuřaček. Je tedy vhodné tato rizika eliminovat.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x