Aurorix

Dobrý den, již rok užívám argofan nejdříve dávku 150mg ráno a 50mg vecer. Po domluvě jsme snížili dávku na 150mg, pri poslední návštěvě mi Pani doktorka vysadila argofan a dala Aurorix, jelikož jsem měl problémy pri sexu. Je to 14 dní a mám pořad prujem a ted se navíc přidala i bolest svalů ( cítím se jako bych předchozí den cvičil minimálně 3 hodiny v posilovně) závratě a pocit na zvracení vymizeli cca po týdnu. Moje otázka zní jestli je to z příliž rychlého vysazeni argofanu nebo ze zahájení léčby aurorixem, případně za jak dlouho vymizí tyto obtíže. Ďekuji za odpověď Honza 23

Odpověď odborníka:

Dobrý den Jane. Argofan by se měl vysazovan velmi pomalu. Většinou je to kvůli nežádoucím účinkům, které se mohou vyskytnout u některých klientů. Aurorix je většinou lépe snášen, pokud se týká sexuálních dysfunkci,ale samozřejmě se mohou vyskytnout jiné nežádoucí účinky, které popisujete. Měly by zmizet do několika týdnů. Pokud by se tak nestalo, domluvte se se svou lékařskou na úpravu dávky. Nespěchala bych se změnou léku, ale pokud by se nic nezměnilo, je to další možnost. Antidepresiv je nyní na našem trhu mnoho z různých skupin a věřím, že společne s vaší lékařkou najdete lék, který vám bude vyhovovat a nebude vám pusobit potíže. Děkuji za váš dotaz a přeji hezký den.

MUDr. Šárka Kolacíová
MUDr. Šárka Kolacíová

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: TH Klinika, Clinterap

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: