Aurorix

dobrý den, beru aurorix 6 dnů 1/2 tabl. a od prvního dne skoro nespím. Lékařka si myslí, že si vymýšlí, jelikož dávka a malá a mám ji zvýšit na 1 tabl. ráno.Chci se tedy zeptat zda je to možné z půl tabl. a když ji ještě zvýším tak jestli to nebude ještě horší.Díky

Odpověď odborníka:

Při léčbě Aurorixem, především na začátku, není nespavost neobvyklá. Většinou však po několika dnech ustupuje. Nedomnívám se, že by navýšení dávky mělo nespavost zhoršit. Pokud byste pociťovala obtíže se spánkem stále, zvolí Vaše lékařka jiné antidepresívum - takové, které má sedativní účinky. Doporučuji zatím v léčbě Aurorixem pokračovat a lék nevysazovat. Můžete zatím vyzkoušet některé běžné postupy při nespavosti: teplé mléko s medem na noc, nervový čaj z lékárny, případně bylinné přípravky se sedativním efektem. Vhodná je fyzická aktivita, např. procházka před usnutím. Pokud nic z toho nebude účinkovat, je možné předepsat léky na nespavost, ty se ale mají užívat jen krátkodobě.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Nespavost s Aurorixem | Od: Vlastimil | 3.9.2015 15:53
Také už několik dní beru Aurorix a také jsem měl několik dní
poruchu spánku. Postupně se to však upravuje do normálu.

Aurorix rozhodně nemohl začít účinkovat od prvního dne,
první drobné změny jsem pozoroval až po týdnu. Chyba
bude v něčem jiném.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: