Autoimunita štítné žlazy

dobrý večer. Chcem Vás poprosiť o rad. pred tyždňom som začala brať liek na štítnu žlazu T-thyroxin 50 stále mám pocit že mi stále niečo zviera hrdlo mám problém sa z hlboka nadýchnuť alebo si zívnuť, myslíte že to môže byť od štítnej zlazy alebo skôr psychického pôvodu?Dnes som si dala neurol 0,25 a prešlo mi to, už som ten tlak v krku nevedela vydržať tak preto ten neurol. Už som dosť unavená z tej štítnej zlazy trvalo to dlhšie pokiaľ mi ju začali liečit. zistilo sa že ju nemám zvačšenú ale velmi tuhu a s rôznimi výrastkami a mam zníženú činnosť, Velmi pekne vám dakujem za vašu radu

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Váš problém může být smíšeného původu - tyto pocity na krku může vyvolávat nemoc štítnice i nadměrné psychické vypětí (důkazem je účinnost Neurolu). Zkuste vydržet než se stabilizují hormonální hladiny na nově zavedené terapii, trvá to cca 4-6 týdnů. Pokud se podaří léčbou dosáhnout normální hormonální hladiny, obtíže stran štítnice byste neměla mít žádné. Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: