Autoimunitní hypothyreoza

Paní doktorko, chtěla bych se Vás zeptat, když žena s autoimunitní hypothyreozou otěhotní, napadají pak protilátky během těhotenství i štítnou žlázu plodu? Moc Vám děkuji za odpověď a přeji Vám příjemný víkend.

Odpověď odborníka:

Tento druh protilátek (antiTg a antiTPO) žlázu miminka nenapádají. Přenáší se na něj většinou jen genetická predispozice - někdy během života se u něj může projevit jakákoliv porucha funkce štítnice.
Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: