Autoimunitní onemocnění štítné žlázy

Dobrý den, ráda bych se zeptala, když mám autoim. zvýšené funkce štítné žlázy a syn má autoim. snížené funkce štítné žlázy, jestli toto onemocnění patří do špatné oslabené imunity. Jde mi o to, kdybysme měli nějakou chřipku, jestli jsme oslabení nebo ne.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jedná se o poruchu imunitního systému, který považuje, velmi zjednodušeně řečeno, vaši štítnou žlázu za cizí tkáň a snaží se ji zničit, odstranit. Imunitní reakce na akutní onemocnění je jiný typ imunity, která může fungovat (a zpravidla funguje) úplně normálně. Takže nemusíte mít strach, že byste chřipku "zvládli" nějak hůř než jiní, bez autoimunitního onemocnění štítné žlázy. Hezký den

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: