Autoimunitní zánět

Dobrý den,již několik let se léčím s autoimunitním zánětem štítné žlázy, beru Letrox 50. K lékaři chodím jednou za půl roku, vždy jen na kontrolu krve a SONO, prý jsem kompenzována. Nyní mám možnost odcestovat na dva roky pracovně do Ghany, resp dohlavního města Accry. Je tam povinné očkování proti žluté zimnici, bříšnímu tyfu a dále je tam velké riziko malárie. Ráda bych věděla, zda byste mi cestu doporučila či nikoli, vzhledem k mému onemocnění. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud budete brát dále léky, alespoň jednou ročně se Vám podaří nechat si zkontrolovat hladiny hormonů štítnice a neotěhotníte, myslím že nemoc štítné žlázy bude patřit mezi ta nejmenší rizika Vašeho pobytu :) Držím palce.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: