Autoimunitní zánět šž v těhotenství

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, do jaké míry má vliv na vývoj plodu zánět štítné žlázy zjištěný až ve 14. týdnu těhotenství-zaléčený cca od 15.týdne těhotenství. Případně co může způsobit. Ve 14. týdnu mi byla zjištěna subklinická hypothyreoza v.s. při počínající chronické lymfocitární thyroiditis. Hodnoty byly TSH 4,33 fT4 11,6 anti TPO 61. Měsíc a půl po nasazení léčby euthyroxem 50 byly výsledky v pořádku, ale další měsíc byly výsledky TSH 2,08 a fT4 11,3-závěr chronická lymfocitární thyroiditis na substituci, mírná hypothyroxinémie, poslední kontrola za další cca měsíc byly výsledky TSH 3,2 fT4 11,8 se závěrem stejným jako posledně. Moc děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vzhledem k tomu, že hodnoty TSH byly "jen" hraniční, můžete být naprosto klidná. Jak jsem již opakovaně psala, může dojít maximálně ke snížení IQ o několik bodů, což vůbec nepoznáte. S největší pravděpodobností se ale nestane vůbec nic. Držím palce a přeji hodné a zdravé miminko

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: