Autoimunitní zhyreoditida s hypothyreozou

Dobrý den, po návštěvě svého endokrinologa mi byla zjištěna Autoimunitní thyreoditida s hypothyreozou. PO odběru krve naměřeno FT4 10,28 (-), TSH 6,660(++), An-TG 384,5(+). Vím zě trpím autoimunitní poruchou štítné žlázy. Rádi bychom s manželem miminko. V současné době je to prý nepravděpodobné. Budu moci po nasazení léků Euthyrox otěhotnět? Bude miminko zdravé. Budu se muset léčit doživotně? Znamená to ještě nejaká omezení pro můj budoucí život?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, při takto lehké poruše dojde velice rychle k úpravě hladiny hormonů štítné žlázy (maximálně 3 týdny) a pak je samozřejmě možné i otěhotnět. Nepovažuji to vůbec za nepravděpodobné,(pokud není jiná příčina způsobující neplodnost), nejedná se opravdu o žádnou těžkou poruchu. Doživotní léčba je pravděpodobná, ale nemusí být vždy stoprocentní...trošku také záleží na tom, jak moc je štítná žláza postižena (což je patrné na ultrazvuku). Miminko žádné postižení mýt nebude, v tomto směru není žádný důvod. Rovněž ani vy nebudete mít žádná omezení, pouze pravidelného užívání léku. příjemný den

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: