Autoimunna tyreoiditida

Dobry den prajem, chcely by som sa opytat. Pred tyzdnom mi potvrdili tehotenstvo. Zaujimalo by ma ze ci pri mojej diagnoze E063 - Autoimunna tyreoiditida je potrebne okamzite vysetrenie u endokrinologa. Kedze na poslednej kontrole som bola 10.8.2011 uzivam Euthyrox 75 a som objednana 9.1.2013 na kontrolu. A ci to nejak moze ovplyvnit vyvoj plodu. Dakujem velmi pekne za odpoved.

Odpověď odborníka:

Dobrý deň, rozhodne by som Vám doporučila ihneď kontaktovať Vášho ošetrujúceho endokrinologa. Od augusta uplynuli už 3 mesiace a prvý trimester je pre plod najdôležitejší. Malé výkyvy hladín hormónov sú pre Vás de facto neškodné, o plode to úplne neplatí. V tehotenstve je bežné navyšovať dávky hormónov štítnej žlazy, kontroly zvyčajne robíme po 4-6 týždňoch. Naviac doporučujeme aj doplňovať jod - počas tehotenstva aj kojenia. Držím palce, nech sa Vám obom darí.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: